Мъжът, ударен при катастрофата на пешеходната пътека на кръстовището между бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. Източен“, е под лекарско наблюдение.

Както TrafficNews.bg съобщи, пътният инцидент е станал около 22.30 часа в петък на централното кръстовище в непосредствена близост до бензиностанция.

Лек автомобил „Ауди“ ударил 59-годишен пешеходец, който веднага е откаран в болница. 

На пострадалия е взета кръвна проба за алкохол. 25-годишният шофьор е тестван с дрегер, резултатът е отрицателен. Обстоятелствата около произшествието се разследват от служители на сектор „Пътна полиция“.

Междувременно пешеходци са пострадали при още две катастрофи и в събота.

Около 9.20 часа контузия на крак получил 52-годишен мъж, блъснат на пешеходна пътека на ул. „Ген. Заимов“ в Карлово от извършващ обратен завой лек автомобил „Мазда“. Отрицателна е алкохолната проба на 65-годишната водачка на колата.

По-късно същия ден, около 15.40 часа, пътни полицаи посетили сигнал за катастрофа на ул. „Гоце Делчев“ в Пловдив. На място било установено, че при движение на заден ход специален автомобил „Фолксваген“, управляван от 54-годишен мъж, ударил  61-годишна жена.

След медицински преглед тя е освободена за домашно лечение с контузии по тялото и главата. Шофьорът е тестван с дрегер, няма данни за употреба на алкохол. И в двата случая е взето административно отношение.