45-годишният шофьор, който  без книжка уби малко дете в Пловдив, обжалва присъдата си от 7 г. затвор пред Апелативния съд в града.

Припомняме, че кървата драма се разигра на 31 януари 2015 г. Мъжът паркирал автомобил  БМВ на ул. „Кипарис“ пред дома си. В този момент две деца – момиченце на 1 година и половина и още едно дете на 6 години и половина излезли да играят.

При качването си в автомобила подсъдимият не възприел децата, въпреки че по-голямото момиченце било по-високо и е имало възможност да я види от шофьорската седалка. Без да се увери в безопасността на маневрата и положението на децата, той потеглил и с предната част на автомобила прегазил пострадалото дете. Въпреки оказаната медицинска помощ, момиченцето починало.

Мъжът има книжка от 2007 г. Поради допуснати множество нарушения на Закона за движение по пътищата обаче той загубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 г. правоспособността му била анулирана. Въпреки това продължил да управлява МПС, поради което са му съставяни множество фишове и наказателни постановления. Освен това веднъж е осъждан за управление на автомобил без съответното свидетелство.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд – Пловдив.