Гладен шофьор на автобус № 17 в Пловдив затапи движението, а друг остави възрастни жени на спирка. Действието на двата случая се развива по различно време и на различни места  в града, но общото е, че става въпрос за градския транспорт. И двата сигнала са изпратени от читатели на TrafficNews.bg. В първия случай водач на рейс решил, че е гладен и спрял автобуса на оживена улица в непосредствена близост до прелеза на „Копривщица“. Междувременно движението се затапило, докато шофьорът купи закуската си.

„За шофьорите на автобуси в Пловдив няма правила. Спира се на средата на пътя ,преди кръстовище и прелез ,за да си купиш баничка. Без думи“, възмущава се нашият читател.

Във втория случай две възрасни жени хванали в последния момент автобус на Централна гара. Жените били до рейса секунди след като шофьорът затворил вратите. Те потропали, но той така и не отворил. Парадоксът в случая е, че след като затворил вратите автобусът останал на спирката около минута. Шофьорът не потеглял, но и не отворил вратата на пенсионерките, които останали на спирката.