Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев коментира зрелищният арест в Пловдив, при който бяха задържани петима души. Според него такава е процедурата, така е регламентирана законово и така да се прави. . Според Гешев ареста в Пловдив и този на кметицата на „Младост” са различни случаи по същество. В едната ситуация става дума за лице властта, което налага намесата на Спецпрокуратурата. Той не разкри повече детайли в това отношение, като обясни, че се предвижда брифинг по случая.

„Това, което виждам, е един успех. Двата случая си приличат защото са изключителни и подобни арести не са правени“, добави Гешев в ефира на Нова.

Очаква се днес прокуратурата да разкрие подробности около задържането на петимата души.

Припомняме, че акцията на "Икономическа полиция" вчера стартира едновременно на няколко места в града. Около 13 часа служители в магазини близо до кръстовището на "Ген. Данаил Николаев" и бул. "Васил Априлов" били стреснати от шум от свирещи гуми и набити спирачки. Пред очите им се разиграла сцена от филмов екшън. Два автомобила - хюндай и още една кола, които се движели по еднопосочната улици били блокирани от бус на Специализираните полицейски сили.

От него изскочили въоръжени спец полицаи, които извадили шофьорите от колите и ги проснали на земята, където им закопчали белезниците. Последвал обиск на двамата и на автомобилите, като според очевидците полицаите намерили и в двата автомобила големи суми пари. Точно както при ареста на Иванчева, и там операцията продължила близо два чака като на място били изброени и описани всички банкноти, които били в купюри от 50 и 100 лева.

Всичко за ареста вижте ТУК!