Имам три живота, похвали се рок великанът Девин Таунзенд преди грандиозния си концерт тази вечер от 20 часа на Античния театър в Пловдив – негов първи в България. Във всеки един от тях давам по 60 процента, което прави общо 180 процента, но на всеки един от тях нещо липсва, изчисли ексцентричният музикант. Все пак не се оплаквам, защото аз съм си избрал този начин. Пък и явно ми харесва да съм обект на такова внимание, с усмивка заключи канадецът, който е изнесъл около 150 концерта за последните 200 дни.

Голямата новина е, че спектакълът на Античния ще бъде записан и издаден на DVD и Blu ray. Шоуто ще бъде в две части. В първата Девин Таунзенд и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на Левон Манукян, за да представят хитове, избрани от феновете в специално допитване на сайта му – нещо, което се прави за първи път. Във втората част рокаджията ще представи легендарния албум  „Ocean Machine“ по повод 20-тата годишнина от неговото излизане.

Работил съм с много оркестри по света, но работата, която свършихме тук с Левон е страхотна, каза музикантът. Той прояви нескрит интерес към тавана на Заседателната зала в Общината, където се състоя пресконференцията, и се поинтересува дали цветовете и орнаментите са оригинални. Таванът ми прилича на плувен басейн, пошегува се величието в експерименталния рок.  Дали има изтекло видео в интернет, което да ме е ядосало? На всички видеоматериали излизам толкова неадекватен, че не ми пука. Все пак видеото, в което мастурбирам все още не се е появило, не спря с шегите Девин Таунзенд.

Той довери, че готви поредния си грандиозен проект The Moth, в който ще свирят и пеят стотици музиканти и певци. По-трудно ми е да гледам футболните мачове на сина ми, отколкото да пиша музика, признава големият рокаджия.

Девин направи и оригинални предложения за 2019 година, когато Пловдив ще бъде столица на културата – 400 клоуна, които да карат колела и да свирят на кларинети, както и огромно платно, на което хората да рисуват и да оставят посланията си. Може да стане нещо сиво, но може да се получи и шедьовър, предположи лудият канадец. Трябва да има и много места, на които хората да си зареждат телефоните, както и неограничени количества безплатен алкохол, допълни той

В града под тепетата специално за шоуто вече пристигнаха фенове от Европа, Съединените щати, Канада и дори Австралия. Талантливият музикант избухна още през 1993, когато едва 21-годишен бе поканен да пее всички водещи вокали в соловия албум на Стийв Вай "Sex & Religion". Там лудият канадец се сработи впечатляващо с гениалния китарист и барабаниста Тери Бозио и басиста Ти Ем Стивънс. След това, за да избяга от сянката на Вай, той продължи с проекта Strapping young lad. По-късно създава актуалния Devin Townsend Project. Известно време работи и с басиста Джейсън Нюстед (Metallica) и винаги привлича около себе си супер музиканти.

Шоуто е част от седмото издание на музикалния форум Sounds Of The Ages, организиран от Тангра Мега рок с подкрепата на Община Пловдив.