Въпреки минусовите температури, дъжда и снега програмата за безплатно саниране в Пловдив кипи в пълна сила.  Напук на всички метеорологични условия, които пречат на качественото строителство, майсторите продължават да работят. Някои от тях дори използват… снежен стиропор.

За проблема сигнализира читател на TrafficNews.bg, който разказа, че строителните материали, необходими за санирането на сградата, са оставени отвън, докато вали сняг. Това се случва пред блок на булевард „Дунав” №176.  Проверка на TrafficNews.bg установи, че стиропорът наистина е оставен пред блока, като една част от него е покрита с найлон, а друга със сняг.

„Това после ще се сложи на сградата, без дори да се изчака да изсъхне. Качеството в случая е нула и ще се наложи след няколко месеца отново да правим ремонт, за което, разбира се, ще си платим ние”, възмущава се нашият читател.

Представител на фирмата "Сити Строй 92"- Красимир Куманов заяви, че от 18 декември по обекта не се работи, тъй като е положена силиконова мазилка. Според него няма проблем с факта, че строителните материали са оставени навън, тъй като стиропорът е хидрофобен материал и водата не му пречи. До момента фирмата не е получавала оплаквания от живущите в сградата.