Пред комплексите Оазис 4 и 6 в квартал Кючук Париж отново има сметище! Или по-точно то никога не е изчезвало напълно. Необходими са само няколко часа след като бъде почистено, за да се натрупа отново купчина боклук и така лека-полека сметището отново се заформя.

За проблема сигнализирахме в началото на юли, след което от районната администрация се задействаха и установиха, че теренът е частен и грижа за неговото почистване имат от частният домоуправител, който се грижи за комплексите. На паркинга пред единия вход е поставен контейнер за строителни отпадъци заради строежа на едната част на комплекса и междувременно част от жителите са го припознали за битов и хвърлят отпадъците си там, та и около него.

Мизерия на паркинг в Кючука! Контейнерите празни, а пред комплекса – сметище СНИМКИЗапочва проверка кой е виновен за натрупаната камара боклуци

След нашата проверка бяха съставени  два акта на частния домоуправител и сметището беше почистено. Оказва се, обаче  не за дълго…Явно освен на него трябва да бъдат съставени и актове на някои от жителите, които продължават да си изхвърлят боклука пред комплекса, вместо  в контейнерите, които са поставени малко по-далеч от паркинга .

Сагата продължава вече втори месец и парадоксът още е налице – контейнерите са празни, а пред комплекса има купчина с боклуци.

Въпросът е кой виновен за боклука – този, които не го чистят достатъчно често или тези, които го хвърлят на паркинга?