Окръжен съд – Пловдив призна подсъдимия д-р Красимир Вальов за невинен. Срещу бившия шеф на Онкото в Пловдив бе повдигнато обвинени за това, че на 31 август 2016 г., като управител на КОЦ - Пловдив, не е положил достатъчно грижи за възложената му работа, като без да проведе пазарни консултации, без да потърси съвети от независими експерти или органи или от участници на пазара за цените на томографите, е открил обществена поръчка с предмет: „Доставка, монтаж и въвеждане в експлоатация на 32-срезов компютърен томограф за нуждите на „КОЦ – Пловдив ЕООД“ с прогнозна стойност 950 000 лева без ДДС.

Поръчката завършила със сключването на договор, въз основа на който бил доставен томографа, струващ 898 000 лева без ДДС. договът е сключен не с производителя на апарата- "Сименс", а с фирмата "Меркурий Комерсиал". Според прокуратурата щетите, които е претърпяло Онкото са на стойност 405 000 лева без ДДС. Това е разликата между пазарната цена на томографа и стойността на договора.

На основание член 304 от НПК съсдът го оправда по повдигнатото обвинение. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.