Новият директор  Йорданка Караиванова е икономист и до момента бе начело  на Районната здравноосигурителна каса в Пазарджик. 

В интервю за Радио Пловдив тя обясни, че към момента е командирована в пловдивската здравна институция, но е на постоянно място. Касата в Пазарджик се поема от нейната заместничка. 

Караиванова допълни, че в близките дни и след като се запознае със ситуацията тук ще сформира свои екип, с който ще ръководи касата. 

Караиванова заема мястото на Магдалена Петрова, пенсионирана в началото на месеца след няколко скандала. Най-скандалният случай беше с  арестуваните служители на касата, обвинени че са я източвали чрез фиктивни аптеки и скъпоструващи медикаменти.

Преди месеци гръмна и скандалът с карловската болница и АГ отделението,  което остана без финансиране. Това беше повод не само за протести на хората от района, но и общинският съвет, и кметът на Карлово да поискат оставката на бившата вече шефка на касата Петрова.

Относно казуса с АГ отделението на общинската болница в Карлово, новият директор на касата си запази правото да коментира, след като проведе разговор с директора на лечебното заведение д-р Пелев.