Община Пловдив ще се опита да придърпа нови туристи от Русия към града. Това ще стане чрез нов тираж на каталога ‘Visit Plovdiv’ и магнитни сувенири с послание на руски „Посетите Пловдив“. Те са част от материалите, с които общинско предприятие „Туризъм“ ще се представи на една от най-мащабните туристически борси „Отдых“ от 19 до 21 септември в Москва.

Целта е да се отговори на интереса на руския пазар, който продължава да бъде един от основните за страната, а статистиката показва ръст на руските туристи за Пловдив от началото на годината. Основни акценти в представянето на града ще бъдат разнообразните възможности за културен, събитиен, винен, спортен, бизнес, уикенд и шопинг туризъм, както и осъществяване на възможни партньорства с организациите в бранша.

Ще се акцентира и върху предстоящата Девета Международна среща по туризъм, която ще се проведе в Пловдив през периода от 4 до 7 октомври 2017 г. Новите материали на руски език ще бъдат разпространявани и в трите Туристически центъра в Пловдив, където търсенето на рускоезични информационни източници също нараства. ОП „Туризъм“ предвижда и публикуване на статии в няколко руски блога за туризъм, с които в момента преговаря.