Месец на професиите ще се проведе в детска градина „Велимира„ в ЖР Тракия в Пловдив. Със съдействие на учители и родители месец март е обявен за „Месец на професиите„, по време на който децата ще имат възможност да се запознаят с различни професии и техните особености.

С любезното си участие и доброволно включване в инициативата, родители ще представят своите професии пред децата от подготвителните групи, които работят и се обучават по метода на Мария Монтесори. Стоматолог, лекар, медицинска сестра, лаборант, пожарникар, музикант, водолаз, ски учител и други са професиите, за които малчуганите ще научат нови и неща.

Първата вълнуваща среща бе на 27.02. 2019г. когато децата се запознаха нагледно с работата на стоматолога. Той им показа макет на човешка челюст и правилния начин на миене на зъбките.

В детската градина дойдоха и полицаи с полицейска кола, пълно снаряжение и полицейски атрибути, пуснаха сирената на полицейската кола, показаха им отразителни жилетки, полицейска стоп – палка  и др.

Инициативата „Месец на професиите„ е организирана по инициатива на ръководството на ДГ„Велимира„ и педагогическия персонал, прилагащ в работата си метода на Мария Монтесори.