Облачно и дъждовно време, прогнозират синоптиците за утрешния ден. През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Превалявания от сняг ще има главно през нощта и до обяд, ще са предимно слаби, по-обилни и на повече места ще са в планините.
 
С умерен, в Източна България - до силен, вятър от север-североизток ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса, по-високи - по долното поречие на Струма.

В Пловдив се очаква понижаване на температурата. Утре максималните градуси ще достигнат до 6 и се очаква преваляване на мокър сняг.

В събота над източните райони все още през по-голямата част от деня облачността ще е значителна, но вече без валежи, а вятърът ще остане умерен. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат.
 
В неделя ще бъде предимно слънчево. Вятърът и в източните райони ще отслабне. Температурите ще се повишат още и максималните ще са между 8 и 13 градуса.