Собствениците на терена на Главната улица до Пощата, който бе ограден преди дни, са поискали 1 млн. лева за имота. Кметът Иван Тотев заяви, че днес е дошло предложението от хората, които били склонни да продадат земята. Той обаче заяви, че има дълбоки съмнения, че този терен е частен.

„Смятам, че парцелът е публична собственост. Ще изчакаме решението на съда, имахме едно дело за бутането на постройките и го спечелихме, има още няколко дела за терена ще ги изчакаме и ще се съобразим с решението на съда”, каза Тотев.

Припомняме, че през декември там бяха съборени няколко магазина, след решение на ВАС, на което Община Пловдив стъпи.  Тогава на място присъстваха двама от общо 30-те съсобственици на земята, които твърдят, че притежават всички нотариални документи. Те се заканиха, че ще направят всичко възможно да си върната земята и да получат обезщетение за съборените сгради.

Това е втори удар в рамките на 2 дни за градските власти и намеренията им за реновация на площад „Централен”. Припомняме, че вчера  фирмата „Ремс строй” блокира и поръчката  реконструкцията на площад „Централен”.