Пловдив вече ще има и нощни автобуси! Това предложение приеха днес общинските съветници под тепетата. Решението мина без дебати в местния парламент, а нощните автобуси ще започнат още от лятото. Линиите са направени така, че до всеки район на Пловдив да има директна автобусна линия до късните часове.  Нощни курсове ще извършват автобусите по линия № 1, 6 , 44, 10 и 12.

Справка показва, че автобусите в Пловдив ще се движат до доста рано през уикендите и празничните дни, но за сметка на това и на големи интервали.

Така например по линия 1 последният автобус през делничен ден ще тръгва в 23.58 часа като средно интервалът на линията след 21.00 часа е около 30 минути. През почивните и празнични дни, последният рейс по линията ще е в 22.37 минути, като интервалът е около 35 минути.

По линия номер 6 последният нощен автобус през работната седмица е в 23.58 часа, а интервалът между рейсовете е около 25-30 минути. През почивните дни от последна спирка рейсът тръгва в 22.33 часа. Разстоянието между предходните автобуси обаче е цял един час.

По същия начин стоят нещата и с линия 21. Там през делничните дни последният автобус е в полунощ, а през празнични в 23.22. И през делнични, и през празнични дни интервалът е един час.

Нощните автобуси по линия номер 12 приключват в 23.58 от понеделник до петък, а събота и неделя в 22.36 часа. Автобуси ще минават през 30 минути и в двете графи за дните. По линия 44 ситуацията е сходна.

Снимка: Архив