Група мъже обърнаха пловдивски парк на кръчма. Почти всяка вечер „бандата“ е превзела няколко пейки в градинката пред СУ „Свети Константин Кирил Филосов“ в квартал Кючук Париж и обръща чаша след чаша от различни концентрати. Много често поведението на мъжете ескалира и те изливат агресията си на случайни минувачи.

Това се е случило и на пловдивчанина Мирослав Кирилов, който минавал през парка. Единият от групата му поискал цигара, но той му отговорил, че не пуши и ги подминал. Секунди по-късно, обаче към него полетяло стъклено шише.

„Изкрещя ми, че като нямам цигара, да му дам пари, и след това последваха и обиди. Все едно ги бях обидил, защото нямам цигара и скочиха като на бой“, разказва Мирослав.

Последвало и нападение от страна на пияните мъже. В случая пловдивчанинът успял да се защити и не се стигнало до инцидент с някой пострадал. Въпросът, обаче е какво би се случило, ако на негово място в този момент бе някое дете или беззащитна жена? И необходимо ли е всички живеещи в района да заобикалят парка, за да не притесняват подпийналите мъже?