Слънце ще огрее Пловдив и днес. Живакът ще се покачи до 13 градуса под тепетата. Привечер от запад отново ще се заоблачи. Ще духа слаб, предимно източен вятър. Очаква се топлото време да се задържи през цялата седмица, като са прогнозират превалявания  през уикенда.

В страната днес минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните ще са от 8 до 13 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е близко до средното за февруари, пише БТА.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб, след обяд - до умерен, от изток-югоизток. Максималните температури ще са 6-8 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температурата на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - минус 2 градуса.

В средата на седмицата ще бъде сравнително топло. Облачността ще е променлива, ще има и превалявания, на повече места - през нощта срещу четвъртък. В сряда вятърът от юг-югоизток ще се усили, повече - в Източна България, в четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен.