Очаква ни един нормален пролетен април, в който ще има всичко - и слънце, и валежи. Toва заяви синоптикът Мариана Попова от БАН. Средните температури за месеца ще варират между 15 и 20 градуса. През второто и третото десетдневие на месеца ще има променливо време. Сутрин ще има слънце, а следобед -  превалявания. В някои дни валежите ще са по-интензивни. Температурите ще са близки до обичайните, изтъкна Попова пред Нова.

Днес в Пловдив времето  ще е слънчево и по-топло от вчера. Живакът ще скочи до 19 градуса, като високата температура ще се задържи до края на седмицата.

Край морето също ще е слънчево. Максимални температури на въздуха ще са от 15° до 17°, в северните райони 10°-11°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И над планините ще е слънчево. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В събота ще има разкъсана висока и средна облачност. След обяд и през нощта срещу неделя югозападният вятър ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините - ще бъде умерен и временно силен. Очаква се през нощта в Предбалкана да се прояви като фьон.

Температурите ще се повишат още и максималните в събота ще са между 20° и 25°.

През нощта срещу неделя вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе хладен въздух . Над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони и с гръмотевици, предаде Фокус.

През деня в неделя ще превали на много места и в останалата част от страната. На места, по преминаващия студен атмосферен фронт, валежите ще са интензивни, главно в Южна България, и с гръмотевични бури.

В понеделник ще има променлива облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще се понижат и минималните температури, а до вечерта и вятърът ще отслабне.