Районна прокуратура-Пловдив  наблюдава досъдебно производство за случая с починалите майка и дъщеря в Тракия. 76-годишната Цанка Кацарска и 44-годишната й дъщеря  – актрисата Дафина Кацарска бяха открити мъртви в събота следобед в апартамента, в който са живеели дълги години. По телата няма следи от насилие.

До момента е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и назначени две съдебно-медицински експертизи, по които вещите лица да посочат каква е конкретната причина за смъртта им. От извършените първоначално следствени действия няма данни за насилствена смърт.

По информация на TrafficNews.bg aутопсията е установила, че Цанка Кацарска е получила инфаркт и е издъхнала в леглото си. Явно в шок от смъртта на майка си, Дафина е получила епилептичен припадък и е издъхнала. 

Дафина Кацарска е била една от големите надежди на Театралната академия. За кратко след завършването на Академията играе в Пазарджишкия театър и има номинация за Аскеер за „Епични времена“ по Радичков на Петринел Гочев. Омъжва се са немец и  заминава за чужбина. Там обаче не успява да намери среда и се връща в Пловдив. След завръщането си в родния град е живяла в квартал "Смирненски". В този момент младата жена вече имала проблеми с алкохола. Независимо от това обаче от пловдивския  театър "Хенд" й подават ръка и я канят да участва в мюзикъла „Камбаната“ – проект, който се реализира с финансиране от Министерството на културата и се играе на сцената на Драматичния театър. В крайна сметка се наложило да се разделят с нея, защото не е успявала да се справи с проблема си.