Днес в Окръжен съд  Пловдив продължава делото срещу четирима мъже, обвинени за кражба на бижута за близо половин милион лева от къщата на сестрата на цар Киро - Марийка Илиева в село Йоаким Груево. Престъплението беше извършено преди близо две години - на 28 май 2017-та. 

Както TrafficNews.bg съобщи, мъжете влезли с черни маски и ръкавици в дома на 71-годишната родственица на Кирил Рашков. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал четвъртият им съучастник.

Крадците взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо. Първо набили роднина на пострадалата жена, който спял в една от стаите в къщата. Ударили го в тила с юмруци, вързали му краката със свински опашки и въже и му сложили му тиксо на устата. Последвал и побоят над сестрата на Цар Киро. Тя също била вързана, а удари ѝ били нанасяни с електрошокова палка.

Ромски свади: Жената на Йордан Станчев налетя да бие сестрата на Цар Киро в пловдивския съд СНИМКИПовече от година тече делото с битата и ограбена от четирима мъже сестра на Кирил Рашков

В кутии от шоколадови бонбони и бисквити обирджиите намерили множество златни украшения, между които медальони, синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, гривни, монети, обици, гердани и 40 златни английски лири, всичко на обща стойност малко над 457 000 лева. Взели ги и напуснали дома на сестрата на Цар Киро с колата, където ги чакал съучастникът им, като по пътя се опитали да заличат следите от престъплението. В гориста местност поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята, а телефонните апарати и електрошоковата палка изхвърлили. След като разпределили по равно между себе си златните украшения, се опитали да ги продадат в заложна къща.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.