За много неприятен случай алармира наш читател. Той твърди, че хора от село Добрич, Димитровградско, му продали кученце чихуахуа с уверението, че е ваксинирано, но то всъщност било болно и ветеринарите не могли да го спасят. Ето и пълният разказ на мъжа:

Бях решил да си купя чихуахуа, гледах обявите из интернет и си харесах едно кученце, на което бащата уж бил олимпийски шампион, а майката никаква е нямаше, но и нея не пропуснаха да похвалят. Въпросните измамници се намираха в село Добрич, област Димитровград. Отидох до там, кученцето беше много хубаво, грабна ме и го купих. Казаха, че е обезпаразитено, ВАКСИНИРАНО и има паспорт. Дотук всичко супер!

Взимам си го вкъщи, спи ми 2 дни до главата, при което на третия ден нито приема нито предава, повръща и какво ли още не. Водихме го на ветеринар по късните часове. Той погледна паспорта му и каза, че е възможно е и да не е ваксинирано, защото в паспорта пишеше само датата на която уж е бита ваксината, а за да е валидна една ваксина трябва в паспорта да има и подпис и печат от Ветеринар! Такъв нямаше. Направихме тест за болести (3те най-опасни при малките кученца) . Оказа се, че е болно от една от тях. Тогава от "Възможно е да не му е бита ваксина" изразът рязко се обърна на "Не му е бита ваксина".

Кучето беше 4 дни на пансион при ветеринаря, на системи и какво ли още не... е, не оцеля. Последния път когато посетих ветеринарния лекар той ми каза, че тази болест се развива от 1 до 2 седмици, нищо чудно да сме го купили болно. Майната им на парите, които съм дала. Искам да направя една реклама на хората, които си играят с животите на кученцата и искам да предпазя останалите купувачи от тях, пише читателят ни.

Случаят е поредният повод да призовем хората, като купуват домашни любимци, да са по-внимателни и да проверяват документите им предварително.