Премиерът Бойко Борисов заяви, че е на посещение в Пловдив не само, за да се срещне с протестиращите от квартал Кършияка, но и заради много важен проект. Той е придружаван от финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, които след Кършияка отидоха в залата на областна управа, заедно със Здравко Димитров. По думите му ако този проект стане ще идва доста често в Пловдив. 

„Ако този проект стане, ще видите колко ще е добре. От Общината ги нямат, защото съм ги пратил да посрещат гостите. Там имат много работа. Ако това се случи след това се захващаме и с Околовръстното“, каза Борисов. За втори път в рамките на дни той  каза, че ще се приготвят над 100 милиона за Околовръстното на града под тепетата.

На въпрос дали държавата ще се  заеме със строителството на стадион „Пловдив“, Борисов нито потвърди, нито отрече, като заяви, че нещата ще стават едно по едно.

Бойко Борисов: Паркът в Кършияка ще остане зелен! Да забравят за застрояванеПремиерът беше посрещнат от над 300 пловдивчани

Припомняме, че в Раковски на питане дали заводът на Фолксваген може да се осъществи в Пловдив, премиерът отвърна: „Трябва да си мълчим, за да може да се случат нещата“.

Не е изключено и днешното му посещение да е свързано с евентуални проучвания  за изграждането на подобен тип завод.

Както съобщихме, от АПИ вече работят по новия лъч на Околовръстното шосе, като проектът е готов. Лъчът ще направи липсващата връзка между Скобелева майка и южния обход на града. По предварителни оценки цената на новия лъч в едната лента ще струва около 7 милиона лева за 6 км участък. Трасето ще свързва Родопите с магистрала Тракия.  Там трябва да бъде направен и път, който да стигне до летище Пловдив през улица „Недялка Шилева” в „Тракия”.

В същото време обаче от агенцията прекратиха договора с проектанта за удвояването на Околовръстното, тъй като в проекта имало неизпълними неща. Новият договор е с  фирмата„Път консулт”, която трябва да изготви проекта. Възможно е разширяването на Околовръстното да бъде на етапи, като се започне от АМ „Тракия“  към Асеновградско шосе.

Борисов: Трафикът в Пловдив ще стане като в София без околовръстно, приготвяме 150 млн. леваПаркът зад хотел „Санкт Петербург" ще остане парк, категоричен бе премиерът