Задава се промяна на времето, като есента ще ни донесе облаци, валежи и понижение на температурите в следващите дни. Това сочи средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели.

В събота ще има облаци, а на места в страната - и превалявания от дъжд. Максималните температури през деня обаче ще достигнат 16-21 градуса.

В неделя, понеделник и вторник времето ще е облачно, с валежи от дъжд на много места в страната по различно време и с различна интензивност. Максималните дневни температури ще се понижават. Във високите части на планините - над 2000 метра, ще видим и първия сняг, пише Дарик.

В Пловдив също се очертава дъждовно време. Валежите ще започнат още от събота, като градусите ще паднат до 21. Неделя и понеделник също ше бъдат дъждовни под тепетата, като в първия ден на новата седмица живакът ще се понижи до 14 градуса.

Във втората половина на следващата седмица не се очакват валежи, но времето обаче ще остане хладно. В сряда и четвъртък ще бъде и ветровито. Във високите полета на Западна България дневните температури ще достигат 10-13 градуса, а по-топло ще бъде в низините на Южна България - до 15-16 градуса.