Пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират безплатно в „Синя зона“ на 1 май (сряда), който е утвърден като официален празник  Ден на труда и на международната работническа солидарност.  За престой в зоната няма да се заплаща и идния понеделник (6 май), когато се чества   Гергьовден, Денят на храбростта и Българската армия.

Директорът на общинското предприятие инж. Ненко Калакунов напомни, че работното време на „Синя зона“ в Пловдив е от 8:30 ч. до 17:30 ч. в дните от понеделник до събота включително. Освен в неделя, за престой не се заплаща и в дните на официалните празници и свързаните с тях почивни дни.

Цената за един час престой е 2 лв. Тя може да се заплати чрез закупуване на талони, изпращане на SMS на номер 1332 или таксуване чрез 53-те паркинг автомата, които предоставят възможност за цена от 1 лев за 30-минутен престой в „Синя зона“. Инж. Калакунов коментира, че издадените от паркоматите талони трябва да се поставят на видими за контролиращите служители места в автомобила.