"Пиша от името на доста майки в квартал Кючук Париж в Пловдив. Изключително сме разочаровани, ядосани и какво ли още не на общината, кметството и всички останали отговорни органи. Всички гледат центъра да изглежда добре пред туристи, а може би и управляващи, а в останалите квартали - да се спасяваме." Така започва писмото на една пловдивска майка. Ето и детайлите в него, които обясняват гнева и разочарованието на кючукпарижанки:

"Покрай района на магазин "Слънчеви лъчи", като цяло всички малки улички, които имат излаз на бул. Никола Въпцаров, по цялата му дължина, на тротоара не става за пешеходци, а камо ли за майки с колички. Да! На "Никола Вапцаров" има велоалея и някаква пешеходна зона от едната страна, но навътре в квартала е ужас. Едва ходим да си взимаме храната от детските кухни, да си пазаруваме, да заведем децата до единствените два норнални парка в района.

Като споменах паркове, за тях съвсем нямам думи. Големият парк, който се намира до търговиите "Лъч" и МЦ Кючук Париж, е супер. Като изключим непрестанното разхождане на домашни любимци, което е забранено. В района на магазин Слъчеви лъчи има доста майки, сред които съм и аз. Имаме три много удобни площадки наблизо, но са пълна мизерия. Едината е на ул. "Георги Икономов" 85, другата е близо до ул. "Павел Калпакчиев" 38 и третата - срещу бившето Верди. Децата ни играят на тези площадки, защото са ни наблизичко и са на сянка.

За съжаление, това е действителността и не знаем към кого да се обърнем. Надяваме се да го отразите по някакъв начин."

Писмото на нашата читателка е достатъчно обстоятелствено, а снимките, които ни изпрати, илюстрират "картинката". Предлагаме я на вниманието на управляващите града и района, които, надяваме се, са наясно, че най-малките обитатели на Пловдив са най-важните жители на града - нали бъдещето е в тях?

Порадвайте се на разбитите тротоари, спрените коли, местата, на които изобщо няма тротоар, опасните площадки и част от мръсотията по тях. Точно на тях майките се радват всеки ден...