Днес ще се проведе първия по рода си Поход за семейството в пет големи града в страната, включително и Пловдив. Събитието ще бъде паралелно с гей парада в София.  Походът на семействата ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли.

В Пловдив походът ще започне от 11 часа и ще продължи до 13.30 часа. Шествието ще започне от пространството пред бившата аптека „Марица“ (пл. Аптека Марица), ще мине през подлеза на бул. Шести септември, продължава по ул. Райко Даскалов в посока към Римския стадион, продължава по ул. Княз Александър І и завършва на пл. Централен в пространството около шадравана с фонтана.

Ето и какви са целите на организаторите:

Да се застъпим за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

Да прокламираме, че семейството е най-ценната инвестиция. Да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие.

„София Прайд” предизвика куп контрашествия в София