Тримата служителите на фирма за бързи кредити, обвинени в отвличане на мъж в Перущица остават в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  трима обвиняеми.

Както TrafficNews.bg съобщи, на 4 февруари, след преследване и стрелба, полицията е задържала Николай Миланов , мениджър във фирма „Виктория 111”  и неговите служители Васил Любенов и Веселин Асенов.  Преди това тримата са взели от Перущица  длъжника си Цветан Дочев  и го притиснали да си плати вноската от 65 лева по кредит от 150 лв, изтеглен преди Нова година.

Борчлият звъннал на свой приятел, бивш затворник, споделил му за патилата си и поискал да му помогне. Приятелят му казал, че ще му помогне, но междувременно мъжът се обидил на свой приятел полицай и му разказал за случката.  Тримата тръгнали с Дочев към Йоаким Груево.

Трима  служители на Криминална полиция от РПУ Стамболийски и техен униформен колега потеглили към Йоаким Груево. Полицаите били с цивилен автомобил. Преди селото спрели  идващия джип  „Хонда” и наредили на всички да излязат от колата.  Шофьорът обаче дал газ, блъснал го и продължил по пътя. В същото време униформеният  изскочил и започнал да стреля по джипа. Похитителите обаче успели да се изплъзнат. След минути пристигнали в подучастъка в Кричим и заяви, че са били нападнати от непознати мъже, които са стреляли по тях. 

Според апелативните съдии е налице обосновано предположение тримата да са извършили престъпленията, в които са обвинени, като това се извежда от събраните до момента доказателства.

От доказателствата по делото, въпреки ранния етап на разследване, магистратите извеждат и реална опасност тримата подсъдими да извършат престъпление, тъй като веднъж вече са успели да избягат от полицията при опита да бъдат задържани.

Единият от тях е осъждан 6 пъти до сега. За най-тежкото престъпление в което са обвинени тримата подсъдими, а именно отвличане,  законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.

Определението на съда е окончателно.