В Кършияка се проведе първата за годината акция за репатрирането на  излезли от употреба МПС. Целта е естетизиране и почистване на района, както и в много случаи освобождаване на неправомерно заети паркоместа. Служителите на администрацията и убиформени са извършили обход за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства. 

В резултат са съставени 20 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

бул. “Марица”  25

- бул. “България”  115, 172

- бул. “В. Априлов”  124

- ул. “Сливница”  7

- ул. “Дунав”  89, 182, 186

- ул. “Милеви скали”  5, 6, 11, 13

- ул. “Галилей”  8

- парк “Красива България”

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на територията на района на тел032 / 901 165 – отдел “Екология” при Район “Северен”.