Планинарите и любителите на природата ще могат да се насладят на уникално преживяване и то докато са в кино зала в Пловдив. В града под тепетата ще се проведе

панорама на планинарското и екстремно на 3 и 4 юни. Прожекциите са от 18:30 часа в Lucky Дом на киното. Организаторите обещават едно пътуване, пълно с адреналин – от високите Хималаите до ледовете на Патагония, от катерачните обекти на Еквадор до дивите реки на Испания, както и още преживявания. Герои на екстремните филми са световни имена в алпинизма, катеренето, парапланеризма и колоезденето.

Събитието предлага най-доброто от световната кинокултура на тази тематика. Чрез тези киноленти публиката се пренася на едни от най-екзотичните и труднодостъпни точки на планетата и съпреживява истински истории за волята, мечтите и приятелството. Тя ще се запознае с постиженията на приключенци от световна величина, които по удивителен начин се справят с предизвикателствата на екстремните условия. Програмата е специална селекция от Международния Банскофилмфест – единственият в този формат кинофестивал за планинарско и екстремно кино в България. Събитието е част от пътуващото кино на Банскофилмфест.