Днес отвориха офертите за изграждането на проекта „Модър – Царевец“. Единствената кандидатура е на варненското дружество "Инжстрой инженеринг". В предложението на фирмата са упоменати сроковете, за които тя се ангажира да изгради мегапроектът - 3 години, от които 90 дни за изготвяне на идеен и технически проект и 1005 дни за строително-монтажни дейности.  

След като документацията на фирмата бъде погледната детайлно дали съответства на изискванията на поръчката, ще бъде насрочено ново заседание, на което да се разгледат предложените ценови параметри. 

Компанията "Инжстрой инженеринг" ЕООД е част от инжстрой холдинг, която е една от най-големите компании, които оперират във Варна. Последният им голям обект е строителството на стадион "Юрий Гагарин" в морската столица. 

Очаква се до месец да се разбере дали фирмата ще бъде избрана за изпълнението на поръчката. 

Припомняме, че това е втори опит за стартирането на поръчката. При първото заседание на комисията се оказа, че в Общината не бе постъпила нито една оферта за строителството на един от най-дългоочакваните проекти под тепетата. Срокът на обществената поръчка беше удължен с месец, а максималната и цена е 12 милиона лева с ДДС.

За да бъдат допуснати до участие в процедурата, кандидат-изпълнителите трябваше да отговорят на сериозни изисквания, едно от които да са реализирали минимален оборот от строителство, през последните три приключили финансови в размер на прогнозната стойност на обществената поръчка от 9 875 000 лева без ДДС.

Самият подбор пък бе обявен с два параметъра финансов показател от 70 точки и техническите параметри с тежест от 30 точки.