Пловдивски ученици събират жълти стотинки, за да помогнат на деца в неравностойно положение. Дарителската кампания Операция „Жълти Стотинки” се провежда у нас за осма поредна година, като сега е с нова кауза. Тази година кампанията ще набира дарения в помощ на деца с множествени увреждания. Даренията ще бъдат насочени към „Център за надежда“ в София, който предоставя дневна грижа и обучение на деца с увреждания.

Учениците, които са се включили в кампанията от Пловдив са 8 „в” клас от „Професионална гимназия по Битова техника”. Заедно със своя класен ръководител те са заявили касичка и са събрали стотинки от цялото училище. Техният пример са последвали и ученици от Ботевград, Самоков, София, Тетевен и Хасково. За първи път в кампанията участват 1640 търговски обекта в цялата страна, с около 1000 повече от миналата година. Официалните партньори на Операция „Жълти стотинки“ са 25, а от тази година дарителската кампания привлича по-активно и доброволци, които се включват в събирането на средства по своя лична воля. Кампанията приключва с края на календарната 2017 година, а размерът на събраните дарения ще стане ясен през февруари, след като всички касички бъдат върнати обратно за преброяване на стотинките в тях. До края на кампанията остават 20 дни.

Събрните средствата ще бъдат инвестирани в осигуряване на допълнителни рехабилитатори към Центъра и в развитието на програма „Мобилен терапевт”. Това ще повиши качеството на грижата за децата, ползващи Центъра, и ще даде повече свобода на техните близки през деня. По този начин дарителската кампания ще облекчи живота не само на десетки деца с множествени увреждания, но и на техните семейства, които често се превръщат в заложници на болестта.