Нарушителите в Пловдив победиха! Това ни написа читател на TrafficNews.bg, който за пореден път се чувства напълно безсилен пред шофьорите, които спират в нарушение по улиците около Пловдивския университет в Пловдив. Само преди десет дни публикувахме гневното писмо на пловдивчанина относно същия казус. Оттогава нищо не е променило, всеки спира където си иска… единственото ново е, че наглеците  са изкъртили знака, който забранява паркирането и престоя на улицата. Именно това възмути отново нашия читател. Публикуваме неговото писмо с минимална редакторска намеса.  Става въпрос за улиците „Кр. Пастухов”, „Костаки Пеев”, „Булаир”, „Иван Асен”и „Цанко Дюстабанов”.

„Предоставям Ви поредното доказателство за безсилието и безхаберието на властта в Пловдив. Нашата ялова администрация за пореден път получи силен шут отзад от нарушителите. На ул. „Кръстю Пастухов” има знак забранено спирането, който се намира на кръстовището с ул. „Д-р Александър Пеев”,  е вече го няма. По-точно лежи безпомощно изтръгнат на тротоара. Това си е знак за общинарите, а именно: „Ей, ние сме по-силни от Вас , а ние сме си харесали тези места за спиране и хич не ни пука , че е забранено – има знак, има проблем, няма знак, няма проблем!”

По-големият проблем, е че общинската власт явно не е способна да изпрати  хора в събота и неделя, че и през седмицата, които да тапицират прозорците на нарушителите с глоби и да сложат ред. Някой осъзнава ли парадокса, че Общината с бездействието си толерира нарушенията – с две думи, тя сама подкрепя и обгрижва израстването на нарушителите! И всичко това е за сметка на нас – нормалните и дисциплинирани граждани. Римска тактика – разделяй и владей!!! После някои се чудят защо децата ни бягат, е точно заради това беззаконие.”