Пловдивчани ще могат да тестват машините за електронно гласуване и да разучат как работят те, въпреки неясната им съдба и срок на пускане. Днес областният управител Здравко Димитров се срещна с инж. Александър Чобанов, ръководител на Националното училище по роботика, който е един от създателите на българските машини за електронно гласуване. Двамата обсъдиха провеждането на образователна кампания „Пловдив се учи да гласува“, която ще се проведе на 23 и 24 февруари в сградата на Областна администрация – Пловдив.

Кампанията започва в 11.00 часа, когато консултантски екип ще разясни на всеки желаещ жител на града и областта ползите от машинното гласуване, сигурността и начините за използване на българските машини за гласуване.

Всеки желаещ може да дойде през уикенда в интервала от 11.00 до 17.00 часа във фоайето на Областна администрация, за да се запознае с българските машини за гласуване и да зададе своите въпроси към създателите. Разяснителните лекции ще се проведат от 11.00 и от 15.00 часа.

Областният управител също направи тестово гласуване, за да се убеди в сигурността и бързината на системата.

Нека да поканим пловдивчани, които се интересуват от начина на електронно гласуване, да дойдат и тестват машините.