Пловдивчани се вдигат на протест и тази вечер, съобщи читател на TrafficNews.bg. Протестиращите ще се съберат в 18 часа на паркинга на Колодрума и от там ще организират автошествие по улиците на Пловдив. Те настояват за промяна в системата за управление, по-високи доходи и по-ниски цени на горивата.

„Трудно е да направим организация в социалните мрежи за протеста, тъй като от много фейсбук групи трият постовете ни. Ние нямаме нищо общо с политици и партии. Надаваме се, ако тази вечер има протестиращи пред Общината, те да се присъединят към нас“, коментира един от протестиращите.

Пловдивчани изпълниха бул. „България“! Стотици излязоха на протест заради горивата СНИМКИОчаква се колите да тръгнат на шествие из града, над 400 души са на мястото

Припомняме, че десетки пловдивчани излязоха на протест вчера под тепетата. Хората изразиха недоволството си от това, че държавата не предприема всички мерки, за да могат българите да си осигурят елементарни условия за живот. Сред тях имаше и таксиметрови шофьори, чиито основни искания са срещу монопола на горивата.

Преди да стигнат до сградата на община Пловдив, се проведе близо тричасово автомобилно шествие по улиците на града. В тяхна подкрепа се включиха и група протестиращи от Пазарджик.

Пловдивчани поискаха оставка на правителството, протестират и срещу високите цени на стоки и горива ВИДЕОБлизо три часа продължи автомобилното шествие по улиците на града