Пловдивчани отбелязват 164-та годишнина от рождението на големия български държавник Стефан Стамболов. Церемонията ще се проведе  днес от 11:00 часа. 

В тържественото честване ще се включат военен духов оркестър, представителен взвод и венценосци. Слово за държавника ще произнесе Антон Баев  – Председател на Дружеството на пловдивските писатели, а водещ на церемонията ще е актьорът от Драматичен театър - Пловдив Симеон Алексиев.

На днешния ден се навършват и 21 години от преименуването на площада на името на Стефан Стамболов. Решението за това е взето от Общински съвет - Пловдив през 1997 г.

За участие в церемонията и полагане на венци и цветя за почитане на паметта на Стамболов са поканени Областният управител, Кметът на Община Пловдив, Председателят на Общинския съвет-Пловдив, заместник-кметове и представители на общинската администрация и Областната управа, кметове на райони,Общественият посредник на Община Пловдив, Командването на пловдивския гарнизон, представители от армията, църквата, политически и обществени организации, граждани и медии.