Днес се навършват 170 години от рождението на поета и революционер Христо Ботев. Той живее само 28 години, но остава в националната памет, както с творчеството си, така и с революционното си дело.

Пловдивчани ще отбележат годишнината от 14 часа днес в Цар Симеоновата градина, под звуците на военния духов оркестър и с участието на представителен взвод ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на един от най-достойните синове на отечеството.
 
Слово за делото и живота на великия българин ще произнесе директорът на Драматичния театър в града под тепетата Кръстю Кръстев. Водещ на церемонията ще е актьорът Петър Тосков.

Както TrafficNews.bg съобщи, честванията в Калофер започнаха още вчера с шествие на военни. Строят беше приет от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. По-късно тя посети къщата музей Христо Ботев, в която се съхраняват личните вещи на Ботев, а вечерта на площада в центъра се проведе тържествената заря проверка по повод 170 години от рождението на поета-революционер.