За пръв път бе направен опит за въвеждане на ред около туристическия паркинг на пл. Александър Малинов в Пловдив, видя репортер на TrafficNews.bg. Днес той не бе заприщен от леки коли, но в района обикаля патрулка. Шофьори не се допускат да паркират извън автобусния паркинг, тъй като капацитетът му е 5-6 автобуса и от сутринта е пълен. Водачите обаче нямат голяма алтернатива за паркиране.

Днес Пловдив ще бъде посетен от много чуждестранни групи, тъй като е предпочитана отправна точка за розовата долина. Утре в Казанлък ще бъде отбелязан празникът на розата, за който се очакват хиляди посетители от всички азиатски държави, Щатите и Европа. Повечето от тях посещават Пловдив в деня преди празника. Очакват се над 50 автобуса. Алтернатива е паркингът на 6 септември с капацитет от 14 автобуса.

 
Този капацитет обаче бързо бива изперпан. 
"Бяхме спрели до паркинга, където действително не е редно да се паркира, но съоръжението е пълно с автобуси. Полицията ни помоли да се преместим. Затова правим това, което обикновено правим - обикаляме из града, докато трае разходката, после идваме да ги качем", сподели пред наш репортер един от водачите. Докато върти празни кръгчета из града, той е пропуснал и възможността да обядва заедно с групата си.
 
Интересното е, че докато правят забележки на шофьорите, полицаите спират патрулния автомобил буквално в кръговото кръстовище пред площада, твърдят очевидци.