Идващите избори станаха причина за ожесточен спор между кмета на Пловдив Иван Тотев и Дани Каназирева на днешната сесия на Общинския съвет в града под тепетата. Емоционалната и разпалена дискусия между двамата тръгна от предложение, което няма общо с каквато и да е било политическа тематика относно преместването на оградата на Хуманитарната гимназия заради бъдещия паркинг. Кметът се обърна към Каназирева като и каза, че много подценява пловдивчани и тяхната способност да осъзнават процесите в града. Според него няма никакво значение кой какво говори в Общинския съвет и дали обикаля градинки, полянки, а вече и огради, като това си личи на резултатите от изборите, като изтъкна победата на ГЕРБ на последния вот.

Лидерът на „Съюз за Пловдив“ не му остана длъжна и заяви, че без ГЕРБ, ако той се яви на избори няма да изкара и 1000 гласа. Това предизвика бурни реакции в залата, като част от съветниците и кмета припомниха миналото на Каназирева в партията на Бойко Борисов. Разгорещената дискусия дори излезе извън рамките на добрия тон, като Каназирева се обърна към Тотев с думите „ти се взе много на сериозно“,  а градоначалникът реагира остро и заяви, че такъв тип обръщения могат да се правят само в махалата, но ни и в с сградата на Общинския съвет.

Кметът заключи, че явно общинската съветничка е видяла последните новини в телефона си, визирайки оттеглянето на Цветан Цветанов от ГЕРБ, а на края Каназирева заяви, че хората заради които си е тръгнала от ГЕРБ един по един вече не са в партията. Въпреки последвалото й извинение, нещата не утихнаха, а напрежението продължи. Останалите общински съветници заявиха своето възмущение от случващото се в залата, като според тях подобни предизборни страсти не са нормални, когато се гледат толкова важни решения в града.