Остават в ареста в Пловдив полски гражданин, издирван с Европейска заповед за арест от полските съдебни власти за изтърпяване на присъда за множество престъпления. Окръжна прокуратура – Пловдив поиска вземане на мярка „Задържане под стража"  спрямо мъжа, а искането бе уважено от съда.

На 23 май в областта на Пловдив бе задържан полски гражданин, спрямо когото, от полските съдебни власти, на 14.06.2012 г., е била издадена Европейска заповед за арест за изтърпяване на наложено му от полски съд наказание лишаване от свобода в размер на 6 години и 10 месеца.

Посоченото наказание му е било наложено за извършени в Полша множество престъпления, а именно: участие в криминална организация за производство и дистрибуция на наркотични вещества; трафик на над 48 кг. наркотични вещества; участие в отглеждането на канабис /повече от 540 храста/; ръководене на криминална организация, чиято цел е била придобиване на доходи от продажба на наркотици, проституция, кражби, грабежи и др.; продажба на наркотици – повече от 16 кг. амфетамин, 36 000 таблетки екстази и 80 гр. кокаин; кражба на електричество за отглеждане на марихуана; изнудване; заплаха; подправка на документи; грабежи; кражби и др.

На 26 май Окръжна прокуратура – Пловдив е поискала от съда вземане спрямо полския гражданин на мярка „Задържане под стража", с оглед обезпечаване производството по предаването му на полските съдебни власти за изтърпяване на наложеното му наказание. Искането е било уважено от Окръжен съд - Пловдив. Предстои разглеждане от съда на производството по изпълнение на ЕЗА по същество.

Снимка: Архив