Предстои поредният дъждовен ден под тепетата. Синоптиците прогнозират днес да се редуват слънце, облаци и дъжд. Като за капак ще има и гръмотевици. Максималната температура в Пловдив ще е 27 градуса, а минималната - 17. Добрата новина е, че валежите спират в понеделник, или поне за кратко. Следват няколко слънчеви и топли дни.

В цялата страна във  вторник и сряда ще има повече слънчеви часове. Валежите ще намалеят, ще бъдат на малко места и по-слаби. Все пак през първия ден в отделни планински райони в Западна България е възможно за кратко да бъдат интензивни.

Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - умерен. Температурите ще се повишат и в сряда, когато в повечето райони ще се задържи без валежи, максималните стойности ще са между 27 и 32 градуса.

В четвъртък и петък градусите под тепетата ще се увеличат и ще скочат над 30. Лошата новина е, че през уикенда отново ще има валежи. Предстои отново леко захлаждане и гръмотевични бури. Все пак се  надяваме синоптиците да не се окажат прави, за да можем да се насладим на лятото.