България днес ще е опасно оранжева. В сила за цялата страна е оранжев код за опасно време, който е предпоследният в скалата. Горещините не само продължават, но и стават по-сериозни, защото вече засягат всички области. В неделя, например, по Черноморието и някои по-високи райони в сила беше по-слабият жълт код, но в началото на седмицата опасността вече е еднаква навсякъде.

В Пловдив ни очакват температури до 37 градуса. Ако сте се надявали горещият уикенд да бъде последван от разхлаждащ дъждец или по-ниски температури - налага се да ви разочароваме. През цялата седмица термометрите няма да паднат под 20 градуса дори в най-хладните часове на денонощието. Същевременно максималните температури ще са около 37-38 градуса, а в сряда ни чакат цели 39.

"Надежда", ако можем така да я наречем, има. През следващия уикенд ще започне лек спад в температурите, като другата неделя ще е "едва" 32 градуса. Валежи през цялата седмица не се очакват.

Отново ви предупреждаваме - внимавайте! Горещините могат да са изключително опасни. По възможност избягвайте излизанията на открито, особено в следобедните часове, когато слънцето е най-силно.