Огън от емоции, фойерверки, гръмовни рифове и китарен звук, който идваше сякаш от отвъдното - всичко това накуп в тричасово шоу, изпипано до съвършенство. Това получиха благословените 3000 фенове от Бог Девин Таунзенд - емблематичният представител на експерименталния хеви метъл. Лудият канадец сътвори незабравим спектакъл на Античния театър, който буквално разтърси присъстващите и бе заснет за DVD. Хилядите почитатели на култовия музикант останаха без дъх от видяното и чутото, а самият Девин видимо се забавляваше и се раздаде напълно заедно с колегите си. В първата част от концерта изпълни едни от най-големите си хитове, подбрани по избор на феновете му след специално допитване. Направи го в съпровод със симфоничния оркестър на Пловдивската филхармония под диригенството на Левон Манукян. Огнени пламъци се извисяваха на Античния, заря от фойерверки озари публиката, преди да настъпи антракта след час и половина страхотен симфоничен рок, в който момчетата на Девин и оркестърът на Левон демонстрираха удивителна хармония.

По време на почивката мистър Таунзенд не пропусна да отдели подобаващо внимание на феновете си на първите редове по трибуните, след което ги зарадва с легедарния си албум Ocean Machine от 1997 година в неговата цялост - точно 20 години след издаването на великолепната творба. В изпълнението се включи басиста Джон Хардър, с когото го записа на времето и който в момента е инвалид, но излезе на сцената специално за случая.

Всъщност тази океанска машина събра хора от три континента на Античния театър. Повече от половината публика бе от чужбина, по данни на организаторите имаше хора чак от Канада, Австралия и Нова Зеландия, които развяваха националните си флагове. На един английскоговорящ фен явно му се услади българската бира и едва не предизвика меле по трибуните. С две препълнени чаши той, залитайки, спринтираше надолу по седалките между насядалите хора. Някои от тях успя да полее, но им се извини учтиво и все пак стигна крайната си дестинация на първите редове, макар и с чаши, пълни наполовина. А Девин Таунзенд показа защо е считан за един от най-големите новатори в рока и един от най-добрите певци и музиканти в жанра. Благодаря ви, че ми помогнахте да осъществя всичко това, което се случи тази вечер, завърши той.

Шоуто бе организирано от Тангра Мега Рок със съдействието на Община Пловдив. Предвиденият за днес, събота, концерт на Манфред Ман няма да се състои поради малкото продадени билети. В неделя от 20 часа, отново на Античния театър е концертът на британските прогресив рок икони Мерилиън.