Времето определено знае как да изпоти синоптиците. И тук не става дума за жегите, които продължават да ни тормозят, но и за изненадите, които Майката природа поднася на метеоролозите. Вярвате или не, в Пловдив вече се очертават… бури.

Точно така. Сайтовете за времето рязко смениха прогнозите си днес. Слънчевите дни бяха разнообразени с такива с облаци и гръмотевици. Става дума конкретно за дните вторник и сряда, в които се очаква времето да се влоши. Във вторник вечерта под тепетата има 48 процента шанс за буря и почти 30 процента шанс за дъжд. Заоблачаването ще започне в късния следобед, а тогава се очаква да последва и евентуалната буря. Дали ще ни се размине – кой ли знае? Дъжд и гръмотевици са възможни и в сряда вечерта.  Макар за вторник прогнозите да се разминават, за третия работен ден от седмицата синоптиците са по-единодушни – шанс за дъжд има.

Това в никакъв случай не означава, че температурите ще паднат. И в двата дни максималната температура отново ще е около 36-37 градуса, а минималната – над 20. Лек спад в температурите се очаква към края на седмицата, дотогава евентуалните гръмотевици и валежи ще са просто бонус към адските жеги.

За вторник в цялата страна остава в сила и оранжевият код за опасни горещини.