На кръгла маса днес бяха обсъдени мерките, които ще бъдат предприети през следващите 6 седмици с цел повишаване сигурността на гражданите и посетителите на район „Централен“. До броени дни ще стартират посещения на учебните заведения, детските ясли и градини в „Централен“, на база които ще бъдат изготвени предписания и план за действие. Засилено видеонаблюдение е сред основните прийоми за справяне с нарушаването на реда и сигурността.

Охранителните проверки ще бъдат извършвани от представител на районната администрация и на районното полицейско управление по предварително изготвен график с директорите на детските и учебни заведения.

До края на месец февруари 2018 г. ще бъдат разработени конкретни планове, свързани с предписания за видеонаблюдение, контрол на достъп и осветление.

„Сигурността на гражданите, както и на служителите и на децата в учебните заведения е приоритет в дейностите на администрацията. Предвид повишения брой хора, които се очакват през 2018 г. и 2019 г. в гр. Пловдив работим за повишаване на сигурността.“, коментира районният кмет Георги Стаменов и добавя, че това е възможно единствено със съвместни действия на отделните институции.

На срещата той срещна пълно съдействие от представителите на органите за ред и сигурност. Всички ясли и училища в район „Централен“ са оборудвани с видеокамери, а през 2018 г. предстои и всички детски градини да бъдат под видеонаблюдение.