50 нови места за паркиране ще бъдат изградени в район Централен в Пловдив. Те ще са намират на мястото на съществуващите до този момент 30 метални гаража на улица „Гео Милев“. Улицата е на гърба на булевард „Княгиня Мария Луиза“ срещу Малката раннохристиянска базилика.

Паркоместата ще бъдат с габарит 2,40 метра, както е по наредба и съгласно Закона за движение по пътищата. От съществуващите 30 гаража вече са останали само три. Скоро те ще бъдат демонтирани от собствениците им.

„Благодаря на гражданите за разбирането и за това, че сами отстраняват гаражните клетки“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той обясни, че администрацията има изготвен проект на стойност около 150 000 лева за изграждане на нова паркозона с трайна асфалтова настилка, както и на голям парк пред блоковете на булевард  „Княгиня Мария Луиза“.

Проектът включва ново осветление, подмяна на настилките, озеленяване, а монтираният вече сондаж дава възможност за напояване на бъдещия парк.

„В момента сме в разговори с ЕВН за демонтиране на старите амортизирани стълбове за улично осветление. Предвиждаме да ги подменим с паркови стълбове с LED-осветление“, каза още районният кмет.