Новата седмица идва с дъжд в страната и Пловдив. Днес под тепетата ще бъде предимно облачно, като градусите ще достигнат едва до 19. Подобна е прогнозата и за следващите няколко дни, като в сряда и четвъртък синоптиците прогнозират валежи. 

В страната от запад облачността ще се снишава и в следобедните часове на места в Западна България ще превали слаб дъжд. През нощта срещу вторник ще превали и в централните райони на страната. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от югоизток. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, дневните ще се понижат и ще са предимно между 19 и 24 градуса, по Черноморието 11 - 12 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна в сутрешните часове. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на въздуха ще е 11 -12 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили до 3 бала, предаде Дарик.
 
В планините ще има значителна облачност и на места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен югоизточен, по високите върхове на Рила и Пирин - до силен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 16 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

Във вторник и сряда над много райони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места ще има превалявания, придружени и с гръмотевици.

В сряда вятърът ще бъде северозападен, към вечерта ще се ориентира от североизток, ще се усилва и с него ще нахлува сравнително хладен въздух.