С много настроение, музика, смях и игри нова детска площадка бе открита днес в парк „Сърнена гора". Площадката бе открита официално с водосвет от отец Лазар, а деца от детска градина "Славей" изпълниха няколко месни, с което допринесоха за доброто настроение на всички присъстващи.

 

Паркът е с обща площ 25 декара и се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора" №12,18 и „Златна панега" №12. 

Тя е сертифицирана и отговаря на всички изисквания. Съоръжението отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност – настилката е противоударна, има пейки за придружителите на децата, има пързалка, люлки, клатушки, къщичка за игри със сюжети и роли, а голяма част от съоръженията са предназначени и за игра на деца с увреждания на опорно-двигателния апарат. 

 „С изграждането на тази нова детска площадка парк „Сърнена гора" придоби един завършен вид, след като през 2017 година преасфалтирахме всички алеи, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките- надявам се повече жители на района да го посещават и прекарват свободното си време в една облагородена среда" – коментира кмета на района.