Общо 377 души – 362 пациенти и 115 служители от дежурния персонал в УМБАЛ „Свети Георги“, ще гласуват в четири избирателни секции на 26 май, неделя. Секция №102 традиционно е разположена в База 1 на болницата на бул. „Васил Априлов“ №15А, в Клиниката по кожни и венерически заболявания. В нея правото си на глас ще упражнят 55 пациенти и 15 служители на болницата.

Останалите три секции ще бъдат ситуирани в База 2. В тях ще гласуват 207 пациенти и 100 служители на УМБАЛ „Свети Георги“, които в този ден имат дежурства. Две от секциите ще бъдат разположени в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66. На 5-ия етаж в Клиниката по ортопедия и травматология ще се намира 49-а секция. В нея ще гласуват всички, които се лекуват в клиничните звена от 1-ви до 5-и етаж включително. На 11-ия етаж, във Втора клиника по хирургия, ще бъде 50-а секция. В нея ще могат да гласуват пациентите от стационарите от 6-и до 12-и етаж.

В административната сграда на Клиниката по инфекциозни болести, която се намира в съседство с Хирургичния блок, ще работи избирателна секция №51. Там ще могат да гласуват лежащо болните в трите лечебни блока на клиниката и от Отделението по фтизиатрия, чиято сграда е на същия адрес.

Новопостъпилите пациенти в празничните дни до 26 май ще имат право също да гласуват като попълнят Приложение №75 – Декларация пред ЦИК, че лицата не са гласували и няма да гласуват в същите избори на друго място.