Питбул териери, отгледани в Русия, показват в съвсем различна светлина своята порода, за която се смята, че е свирепа и войнствена. Те гостуват на Киноложките изложби на 21 и 22 октомври в Международен панаир Пловдив.

Посетителите ще се убедят, че питбулите са с дружелюбен нрав и може да бъдат много добре възпитани, а в ръцете на неподходящ собственик и най-кроткото куче става „бойно“. Това заявиха експерти от Българския републикански киноложки съюз (БРКС), който организира изложението. Очаква се в него да участват и представители на малко познатата у нас порода „Американско були“ (в превод “були“ означава хулиган или побойник). Тя е създадена в САЩ през 90-те години на ХХ век. Нейните представители са едри и пъргави, с големи масивни глави, огромен гръден кош, много здрави кости и мускули, затова често ги оприличават на културисти.

В Пловдив ще пристигнат първите такива кучета, отгледани в български развъдник. Ще може да се видят също екземпляри от  редките и интересни породи „Мерл“ и „Голддаст йоркшир териер“, представени за първи път от наши селекционери.

В неделя ще се проведе Национална киноложка изложба за всички породи за купата на клуб „Любители на кучето“-Пловдив, която също ще предложи атракции за гостите. Те ще могат да видят и Национална изложба на цветни и фигурни канари, в която присъстват над 350 екземпляра. Експозицията ще бъде разположена в палата 8.