60 000$ все още са необходими за лечението на онкоболната Диана Тонева! След поредица от благотворителни кампании вече са събрани близо 40 000$, но парите все още не са достатъчни. В момента жената се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки. Има оферта за лечение в Турция, но за целта е необходима значителната сума от 100 хиляди долара.

Както TrafficNews.bg съобщи, в края на месец септември под тепетата се проведе благотворителен базар за Дияна и пловдивчани успяха да съберат 1565 лева. Организаторите плануват да повторят събитието, като този път то ще се проведе в сградата на "Тотал Спорт" на улица Екзарх Йосиф 13. Базарът ще започне от 10 часа сутринта, а организаторите приканват всеки, който има желание, да се включи с различни вещи – книги, сувенири, играчки, бижута, дрехи, обувки или домашни сладки.  В базара, който се проведе пред Пощата в Пловдив, се включиха хора от цялата страна. Цените на вещите са символични.

Самата Диана е учител по образование, будител по призвание, казват организаторите на събитието. Усмихната и лъчезарна въпреки трудностите, през които преминава. През 2014 г., след дълго препращане от болница на болница, ѝ е поставена диагноза ,,Т-клетъчна левкемия”. Преминала е химиотерапевтичен курс и лъчетерапия. Радва се на ремисия почти година, но коварното заболяване рецидивира. Започват тежки химиотерапии.

В края на 2016 г. отново влиза в ремисия. Сега тя се нуждае от спешна трансплантация на стволови клетки, за да се намали възможността от нов рецидив и организмът ѝ да успее да се пребори. Офертата за лечение в Турция е на стойност 100 000 долара, но се изчакват оферти и от други клиники в Европа.

Може да подпомогнете Диана в борбата й с болестта, като преведете сума по дарителска сметка:

IBAN: BG45UNCR70001522882576
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Диана Енчева Тонева, град Русе
Pay Pal: dtoneva13@abv.bg

Или като изпратите смс с текст DMS DIANA на номер 17777 на цена 1 лев.