Пловдивчани станаха буквално чат от сватбеното тържество в Столипиново. Музиката е кънтяла толкова силно, че „все едно ми бяха в спалнята”. Това сигнализира читателка на TrafficNews.bg.

Тържеството се е състояло в неделя. Кючеците са се носили из целия квартал, а дори и в част от Тракия се е чувал шумът от тонколоните.

Музиката е продължила повече от час след полунощ, а хората са останали будни, защото по думите им, е било невъзможно да се спи дори на затворени прозорци.

„Докога ще търпим това безобразие? Идва полиция, намалят музиката и като видят гърбовете на униформените… газ до дупка пак”, коментират гневните пловдивчани.

За подобен терор многократно жителите на Пловдив са сигнализирали до нашата редакция.

Почти няма уикенд, в който от ромските махали да не се носят ориенталски ритми.Припомняме, че вицепремиерът Валери Симеонов дори се срещна с жители на северния пловдивски квартал- „Тодор Каблешков”, а след това бяха проведени и няколко показни акции в Шекера. Няколко дена след това отново песни и танци накараха хората да будуват.

Според общинските наредби музиката, до определени децибели, може да се усилва до 23.00 часа през лятото, но само на територията на частни домове и заведения. Без разрешително от Общината усилватели и тонколони не могат да се изкарват на обществени места, както е в повечето случаи.